Támogatás

Támogatás

Szállodafelújítás

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 475.548.851 Ft támogatást nyert az Észak-Alföldi Operatív Program „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” megnevezésű pályázati kiírásának keretében.

 

A pályázat címe: „A debreceni Aquaticum Termál és Wellness Hotel**** minőségorientált szolgáltatásfejlesztése.”

Pályázati azonosító szám: ÉAOP-2.1.2-12-2012-0020

A projekt összes elszámolható költsége: 951.097.702 Ft

A szükséges önerő: 475.548.851 Ft

A támogatás intenzitása: 50%

A beruházás időszaka: 2013.07.31. - 2014.08.31.

 

A pályázat rövid szöveges bemutatása:

A pályázat fő célkitűzései: a meglévő szálloda korszerűsítése, szolgáltatási színvonalának javítása, minőségfejlesztés, a meglévő szolgáltatások számának és minőségének javítása.

A fejlesztés célcsoportjai: a corporate vendégek, gyermekes családok, speciális diétával élők, a szenior korosztály, gyógykúrára érkezők, valamint az aktív szabadidő eltöltésére érkező vendégek.

A fejlesztés főbb elemei: szállodai lobby kialakítása, vizesblokkok felújítása, modernizálása, bio- és antiallergén szobák kialakítása, szobai erkélyek felújítása, szobák felszereltségének bővítése, modern informatikai és közösségi tájékoztató rendszer kialakítása, fitness lehetőségek bővítése, a szállodához tartozó Aqua étterem kapacitásbővítése és a konyha bővítése, korszerűsítés, gyerekvilág kialakítása és valamennyi lakóegység komplex felújítása.

 

www.earfu.hu, www.szechenyi2020.hu

 

 

 

Termálfürdő felújítás

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 500.000.000 Ft támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” megnevezésű pályázati kiírás keretében.

 

A pályázat címe: „A debreceni Aquaticum Gyógyfürdő technológiai- és szolgáltatásfejlesztése

Pályázati azonosító szám: ÉAOP-2.1.1/A.I-12-2012-0050

A projekt összes elszámolható költsége: 1.025.308.311 Ft

A szükséges önerő: 525.308.311 Ft

A támogatás intenzitása: 49%

A beruházás időszaka: 2013.08.01. - 2014.08.31.

 

A pályázat rövid szöveges bemutatása:

A pályázat fő célkitűzései: a termálfürdő részleg versenyképességének és jövedelemtermelő képességének javítása, a meglévő szolgáltatások számának és minőségének javítása, a vendégek elégedettségének fokozása, a kapacitáskihasználtság javítása.

A fejlesztés célcsoportjai: a wellness, egészség és gyógyturizmus keretében érkező vendégek, a gyógyvízre alapozott rehabilitáció-pihenés-rekreáció szolgáltatásait igénybe vevők.

A fejlesztés főbb elemei: szaunavilág kialakítása, medencecsarnokok komplex felújítása és pihenőterek kialakítása, új kneipp medence építése, a felújításra kerülő területek teljes gépészeti felújítása, az épület hőtechnikai felújítása, új bejárat kialakítása és új – a mai jogszabályoknak megfelelő – tűzvédelmi rendszer kialakítása (tűzszakaszolás, biztonsági felvonók, hő- és füst elvezetés, beavatkozási központ).

 

www.earfu.hu, www.szechenyi2020.hu

 

 

 

Egészségügyi szolgáltatások feltételeinek korszerűsítése

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 277.764.155 Ft támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” megnevezésű pályázati kiírás keretében.

 

A pályázat címe: „A debreceni Aquaticum Gyógyfürdő egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztése”

Pályázati azonosító szám: ÉAOP-2.1.1/G-12-2012-0003

A projekt összes elszámolható költsége: 555.528.310 Ft

A szükséges önerő: 277.489.155 Ft

A támogatási intenzitás: 50%

A beruházás időszaka: 2013.08.01. - 2014.08.31.

 

A pályázat rövid szöveges bemutatása:

A pályázat fő célkitűzései: A tradicionális egészségturizmus, ezen belül a gyógyturizmus – elsősorban gyógyvízre alapozott – lehetőségeinek kihasználása. A gyógyászati tevékenység irányából a prevenció-rekreáció irányába elmozdulás, az egészségügyi szolgáltatások turisztikai vonzerejének növelése. Továbbá komplex szolgáltatási csomagok kialakítása egészségügyi és egyéb vonzerővel.

A fejlesztés célcsoportjai: azon vendégek, akik az egészségügyi szolgáltatások mellett más szállodai szolgáltatást és egyéb turisztikai attrakciókat is igénybe kívánnak venni. A fejlesztés kapcsolódik a Termálfürdő fejlesztéshez, az ott bemutatott területhez (leírása az előző pályázatnál található).

A fejlesztés főbb elemei: Öltözők leköltöztetése a földszintre, új, chip kártyával működő öltözőszekrények beépítése, gyógyászati kezelők felújítása, orvosi rendelők kialakítása, fizikoterápiás kezelők áthelyezése és felújítása, mozgásterápiás központ kialakítása tornatermekkel, egyéni torna lehetőségekkel és emelt szintű szolgáltatást nyújtó kezelőkkel. Hévízkút melléfúrásos felújítása.

 

www.earfu.hu, www.szechenyi2020.hu