Nagyerdei kalandok az egész családnak

Nagyerdei kalandok az egész családnak
Image
Image
Nagyerdő
Image
Állatkert, Vidámpark
A kicsik és nagyok által közkedvelt Állatkert és Vidámpark együttesen alkotja a Nagyerdei Kultúrparkot, mely szállodánktól egy karnyújtásnyira található. Az 1958-ban alapított Állatkert kiváló kikapcsolódási lehetőségként szolgál minden, az állatvilág iránt érdeklődő látogatónak. Az oroszlánok és a zsiráf mellett találkozhat itt a látogató nílusi vízilovakkal, feketefejű pókmajmokkal, mókusokkal és szurikátákkal is.
image

Békás-tó

A szálloda egyik oldalán a Békás-tó helyezkedik el, melyet körülsétálva, beleszippantva a friss levegőbe, az ember szinte el is felejtkezik a világról. Az izgalmasan kacskaringózó sétányon kalandozva kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik az erdő szépségét és titkait.

Nagyerdei Víztorony
​Szállodánk mellett remek szórakozási lehetőséget nyújt a Nagyerdei Víztorony, amely változatos programokkal várja vendégeit . A 34 méter magas kilátójából nem csak a környékre nyílik kilátás, de egy speciális távcső segítségével a múltba is bepillanthat a látogató. Az időszaki kiállítások, a zenés és tematikus programok, valamint a hangulatos kávézó és fröccsbár mellett aktív kikapcsolódásra invitál a víztoronyra épített 13 méter magas mászófal. Az élményt az esti fényjáték koronázza meg.
image

Agóra Tudományos Élményközpont

Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással. A gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a robotika rejtelmeibe és a csillagdában tanulmányozhatják az égi jelenségeket. Az Agóra érdekes előadásokat, filmvetítéseket és egyéb színes programokat kínál.

Botanikus kert
A debreceni Botanikus kert a Debreceni Egyetem eklektikus stílusban emelt főépülete mögött található. Így az épület előtt fekvő, Versailles mintájára létrehozott gyönyörű francia park, mellette a Nagyerdő, mögötte a Botanikus kert mintegy a természet karjaként öleli körül a híres felsőoktatási intézményt. A Botanikus kertben sétálva megismerkedhet többek között különböző kaktuszokkal, csodás orchideákkal és hatalmas fenyőkkel.
image
Sportolási lehetőségek
A Nagyerdő méltán vált a debreceni futók kedvenc övezetévé. Próbálja ki Ön is, milyen felszabadító érzés az erdei ösvényeken, a madarak csicsergését hallgatva, kocogással indítani a napot. Az Aquaticum szomszédságában található a Nagyerdei Stadion. Megépülése nem csupán a sporteseményeknek teremt otthon, hiszen koncerteket, előadásokat is szerveznek a komplexumban, mely éttermekkel, sportbolttal alkot teljes egységet. Szintén az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel**** közvetlen közelében, az Oláh Gábor utcán található sportcentrum azokat a futókat szolgálja, akik a könnyedén mérhető távot és a rekortán felületet részesítik előnyben.
image